Najčešća pitanja

Pitanja, odgovori i uputstva za upotrebu pastila

Najčešća pitanja

Pitanja, odgovori i uputstva za upotrebu pastila

Opšti upiti

.

Islandski lišaj je biljka, tačnije vrsta lišaja. Posebni biljni ekstrakt islandskog lišaja, koji je sadržan u proizvodima isla®, sastoji se više od 80 % od sluzi. U ustima se otapa kao balzam i postepeno raspoređuje po ustima, grlu i ždrelu. Na taj način nastaje zaštitni sloj koji sluznicu štiti od nadražaja i izloženosti.

Da, svi isla® proizvodi su prikladni i za vegetarijance jer ne sadrže nikakve sastojke životinjskog porekla poput želatina.

Da, svi isla® proizvodi su bez glutena i prikladni za osobe koje boluju od celijakije.

Za isla®pastile nije potreban lekarski recept i mogu se pronaći u svakoj apoteci.

Trenutno postoji osam različitih proizvoda: isla® medic acute, isla® medic acute Citrus-Med, isla® medic voice, isla® junior i dokazani klasici isla® moos, isla® cassis, isla® ginger i isla® mint.

isla® medic acute i isla® medic voice i isla junior pastile dostupne su u pakovanju od 20 pastila. isla® moos, isla® cassis i isla® mint dostupne su u pakovanju od 30 ili 60 pastila. isla® ginger pastile dostupne su u pakovanju od 30kom.

Najvažniji odgovori u vezi s primenom

.

isla® junior  pastile su odgovarajući proizvod, ako ciljano želite da tretirate bol u grlu kod dece starije od 4 godine koja je uzrokovana prehladom. Vrste isla® moos, isla® cassis, isla® mint i isla® ginger pastila takođe su prikladne za primenu kod dece starije od 4 godine. Očekivano je da deca starija od 4 godine znaju da otapaju bombone u ustima. isla® medic acute, isla® medic acute Citrus-Med i isla® medic voice proizvode smeju koristiti deca starija od 6 godina.

U zavisnosti od potrebe, isla® medic acute, isla® medic acute Citrus-Med, isla® medic voice i isla® junior pastile možete uzimati do 6 puta dnevno. isla® moos, isla® cassis, isla® ginger i isla® mint pastile za ublažavanje tegoba možete u zavisnosti od potrebe uzimati 1-2 pastile nekoliko puta dnevno.

Pastile u ustima polako otapajte dok se u potpunosti ne otope. Važno: Kod dece je potrebno obratiti pažnju na to da li umeju da kontrolisano otapaju bombone (u ovom slučaju pastile) u ustima.

Ne postoje nikakva saznanja koja bi upućivala na zabranu korišćenja za vreme trudnoće i dojenja. Isto važi za sve isla® pastile.

Sve o isla® original pastilama

.

U zavisnosti od potrebe, odrasli i deca starija od 4 godine otapaju 1-2 pastile nekoliko puta dnevno. Pri tome je važno da se pastile polako otapaju dok se u potpunosti ne otope.

Da! Sve vrste su bez laktoze i glutena.

Da, sve vrste ukusa su bez glutena.

Ne postoje nikakva saznanja koja bi upućivala na zabranu upotrebe isla® original  proizvoda za vreme trudnoće ili dojenja.

Napomena za dijabetičare: 1 pastila isla® cassis sadrži 112 mg sorbitola i 285 mg maltitola = 0,033 BE. 1 pastila isla® ginger sadrži 391 mg saharoze = 0,03 BE. 1 pastila isla® moos sadrži 424 mg saharoze = 0,035 BE. 1 pastila isla® mint sadrži 92 mg sorbitola (zamena za šećer) = 0,031 BE.

isla® moos, isla® cassis, isla® mint i isla® ginger i isla® junior vrste pastila prikladne su za decu stariju od 4 godine. Važno: Kod dece je potrebno obratiti pažnju na to da li umeju da kontrolisano otapaju bombone (u ovom slučaju pastile) u ustima.

Sve o pastilama isla® medic

.

Proizvodi kategorije isla® medic mogu pomoći u ublažavanju tipičnih tegoba sa prehladom i grlom poput bola u grlu, otežanog gutanjai iritacije glasnih žica.

isla® medic voice pastile preporučuju se kod poteškoća sa glasom, promuklosti i suve sluznice i iritacije glasnica koja su uzrokovana opterećenjem.

U zavisnosti od potrebe, odrasli i deca starija od 6 godina mogu uzimati do 6 pastila dnevno. Pri tome je važno da se pastile polako otapaju dok se u potpunosti ne otope.

Da! isla® medic proizvode smeju koristiti odrasli i deca starija od 6 godina. Preporučeno je uzimanje do 6 pastila dnevno.

Da! Da, isla® medic proizvodi su bez glutena i prikladni takođe za osobe koje boluju od celijakije.

Ne postoje nikakva saznanja koja bi upućivala na zabranu korišćenja proizvoda isla® medic za vreme trudnoće ili dojenja.

Sve o pastilama isla® junior

.

isla® junior pastile mogu se koristiti za ublažavanje tipičnih tegoba prehlade, poput bola u grlu, nadražajnog kašlja i promuklosti. Takođe i kod ograničenog disanja kroz nos i suve i nadražene sluznice grla i ždrela, usled čega može nastati otežano gutanje, isla® junior pastile mogu pomoći Vašem detetu.

Ove pastile s ukusom jagode prikladne su za decu stariju od 4 godine.

Kod dece je potrebno obratiti pažnju na to da li umeju da kontrolisano otapaju bombone (u ovom slučaju pastile) u ustima.

U zavisnosti od potrebe, deca starija od 4 godine mogu otapati do 6 pastila dnevno. Kod dece je potrebno obratiti pažnju na to da li umeju da kontrolisano otapaju bombone (u ovom slučaju pastile) u ustima.

Ove pastile umesto šećera sadrže prirodnu slatkoću biljke stevije. 1 pastila sadrži zamenu za šećer, sorbitol (0,312 g) i malitol (0,685) = 0,083 BE.

Napomena za dijabetičare: Jedna pastila sadrži 0,997 zamene za šećer = 0,083 BE

Preuzimanja

.