Prirodan lek u borbi protiv grlobolje

Uvek kada dete nešto boli i roditelji osete bol. Nije čudno što mi, roditelji, želimo da im pomognemo što pre.

Grlobolja predstavlja izuzetno jak bol, a kada je prate i tegobe sa disanjem i otežan govor, onda se već radi o maloj „velikoj katastrofi”. Na svu sreću, priroda je stvorila rešenje protiv ovakvih upala. Već od antičkog doba bolesti gornjeg sistema za disanje odlično se tretiraju ekstraktom islandskog lišaja. Dobro ga je koristiti, jer je ovo zdrav, prirodan, a često i efikasniji način lečenja grlobolje kod dece.

Mali lišaj od svega osam centimetara dužine ima pravu moć. Može se reći da ga je priroda stvorila sa namerom da leči disajne puteve. Zahvaljujući velikom sadržaju polisaharida i sluzi, ima protektivno dejstvo na sluznicu. Smanjuje upale i štiti od iritacije. Dokazano je i da organske kiseline poreklom iz lišaja zaustavljaju razvoj mnogih mikroorganizama.

Islandski lišaj ima zaštitno i antibakterijsko delovanje, sprečava upale i suvi kašalj. Zbog svojih osobina primenjuje se, između ostalog, kod upala i infekcija sistema za disanje, upala kože i očiju, refluksnih bolesti ili bolesti sistema za varenje. Ali ovo nije sve. Preparati na bazi islandskog lišaja su vrlo važni za kozmetičke svrhe, jer, između ostalog, vlaže, imaju antiseptično dejstvo i sprečavaju nastanak akni.

Ne čudi činjenica da se ljudi već stotinama godina leče islandskim lišajem. Postoje dokazi da se on efikasno koristio već u srednjem veku. Na sreću, znanje kako na pravi način koristiti prirodne sastojke lišaja, ne samo da nije iščezlo, nego je još više napredovalo zahvaljujući čitavom nizu farmaceutskih i medicinskih ispitivanja ovog proizvoda.

Kad se dete žali na grlobolju, setite se islandskog lišaja. Umesto da dajete mališanu brojne veštačke preparate, bolje je koristiti prirodan, siguran ali i efikasan preparat kao što je isla®.  Cela moć islandskog lišaja “smeštena” je u pastilama pogodnim za otapanje, a posebna pažnja je posvećena svojstvima za ublažavanje bola u grlu.

Pastile isla® obezbeđuju prirodnu i efikasnu zaštitu grla. Osim što deluje blagotvorno na sluznicu, isla® je i prijatnog ukusa! Pastile imaju veliki broj ukusa koji su posebno prilagođeni, tako da će svako naći svoj omiljeni ukus. Isla pastile se mogu koristiti u dužem vremenskom periodu već kod dece od 4. godine i mogu se kupiti u apotekama širom zemlje.

Imate bol u grlu?

isla® original

Svi isla® proizvodi

Kod tegoba sa grlom i glasom

  • Efikasna pomoć u regeneraciji i ublažavanju nadražaja kod zahvaćene sluznice
  • Intenzivno vlaženje sluznice grla i ždrela
  • isla® junior i isla® original namenjeni su za decu stariju od 4 godine – isla® medic za stariju od 6 godina

Moglo bi vas također zanimati

Grlobolja

Bol u grlu i grip

Grlobolja može biti vrlo neprijatna, pogotovo ako otežava gutanje